Handelsmissie naar Curaçao en Suriname

geld7De 8ste Handelsmissie `Zakendoen met het Koninkrijk der Nederlanden’ zal in juni 2009 plaats vinden op Curaçao en in Paramaribo. Het evenement zal zich richten op het identificeren en ontwikkelen van succesvolle relaties en zakelijke kansen in de Nederlandse Antillen en Aruba, Suriname en Nederland. De focus van de handelsmissie zal liggen op duurzaam innoveren en investeren. Centraal hierbij staat het stimuleren van de (sociaal-)economische ontwikkeling door bedrijven aan te trekken die een duurzame relatie willen opbouwen in de driehoek Nederland, Suriname en de Nederlandse Antillen.

De nieuwe staatkundige structuur en de economische groei van de Nederlandse Antillen en Aruba bieden kansen aan het Nederlandse en Surinaamse bedrijfsleven. De eilanden zijn volop in ontwikkeling en hebben behoefte aan solide partners, toeleveranciers, uitvoerders en investeerders. De nieuwe staatkundige structuur betekent, dat de Antillen aan de Nederlandse wetgeving dienen te voldoen. Bijvoorbeeld op het gebied van asbestsanering en bodemverontreiniging. Voor de Nederlandse bedrijven, die zich momenteel geconfronteerd zien met een slechte economische situatie op de thuismarkt, brengt dit nieuwe mogelijkheden met zich mee.

De missie zal bestaan uit een bezoek aan achtereenvolgend Curaçao en Suriname. Op beide locaties worden een expositie, een congres, workshops en een intensief matchmaking programma georganiseerd. De Nederlandse ambassade in Paramibo organiseert een feestelijke ontvangst voor de deelnemers en voor hen interressante Surinaamse partijen.

Tijdens het matchmaking-gedeelte zullen de Antilliaanse, Arubaanse, Surinaamse en Nederlandse vertegenwoordigers met elkaar in gesprek gaan over het ontwikkelen van nieuwe samenwerkingsverbanden. Het congres zal zich richten op de herstructurering / ontmanteling van de Nederlandse Antillen, de kansen in Suriname en op duurzame economische ontwikkeling in en met het Koninkrijk der Nederlanden. De expositie biedt deelnemende bedrijven en instanties de gelegenheid om zich te profileren bij de lokale markt.

Over InterExpo Caribbean N.V.

InterExpo Caribbean N.V.organiseert sinds 1996 handelsmissies, congressen en evenementen met een internationaal karakter op de Nederlandse Antillen, in Nederland, Europa, Azië en Noord- en Latijns-Amerika. De activiteiten zijn gericht op het opbouwen en uitbreiden van stabiele economische en politieke relaties, met een specifieke focus op duurzame ontwikkeling. Zo richtten voorgaande evenementen zich op wind- en zonne-energie, gezondheid, veiligheid en milieu, water management, sport, en bestendig zakendoen in het Caribisch gebied.

Related Posts

Add Comment