Curaçao in poëtisch perspectief.

logo_cl2Op vrijdag 17 april zal de Arubaanse dichter, criticus en letterkundige Henry Habibe in de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) een lezing houden met de titel: Curaçao in poëtisch perspectief. Henry Habibe (1940), studeerde Spaanse Taal en Letterkunde en werkte van 1971 tot 1977 als docent Spaans en Papiaments op Aruba.

Hij promoveerde in 1985 op een dissertatie over sociaal engagement in de Afro-Antilliaanse poëzie van Cuba en Puerto Rico. Hij richtte in 1968 het tijdschrift Watapana op. Hij publiceerde in Antilliaanse dagbladen (Amigoe en Beurs).

Van hem verschenen poëziebundels Aurora (1968), Kere Sentenchi (1980), Yiu di tera (1985) en Vulkanisch samenzijn (2008). Hij schrijft zowel in het Papiaments als in het Nederlands. Habibe is o.a. lid van de adviesraad van de Werkgroep Caraïbische Letteren.

Plaats: De Openbare Bibliotheek van Amsterdam, Harry Mulisch-zaal
Aanvang: 16.00 uur
Toegang gratis: u wordt verzocht te reserveren in verband met het beperkte aantal plaatsen
Tel.: 020-5230801 of klantenservice@oba.nl
Organisatie: Werkgroep Caraïbische Letteren i.s.m. de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

Related Posts

Add Comment