Internationale drugsbende op Curaçao aangehouden

gevangenis9De justitiediensten van Curaçao, Nederland, Venezuela, Colombia, België en de Verenigde Staten hebben dinsdag op Curaçao zeventien vermoedelijke leden van een internationale drugsbende aangehouden. Dat meldde het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag, schrijft SpitsNieuws. Het politiekorps van Curaçao begon het onderzoek naar de organisatie vorig jaar. De Nederlandse nationale recherche was nauw betrokken bij het onderzoek.

Justitie vermoedt dat de bende contacten onderhield met criminele netwerken die in het Midden-Oosten de Libanese terreurorganisatie Hezbollah financieel ondersteunen. Door ondergronds bankieren kwam veel geld beschikbaar in Libanon, aldus het OM. De organisatie was verantwoordelijk voor de in- en uitvoer van zeker 2000 kilo cocaïne per jaar, aldus justitie.

Related Posts

Add Comment