Antilliaanse dode en gewonden bij aanslag Apeldoorn

aanslagWat een kleurrijke bijdrage aan het Koninginnefeest in Apeldoorn had moeten worden, loopt voor de folkloristische Antilliaanse dansgroep Ekspreshon Kultura dramatisch af. Negen leden van de groep uit Almere zouden deelnemen aan het defilé. Ze stonden op de kruising te wachten, toen zeven van hen werden geschept door de zwarte Suzuki die gisteren dood en verderf zaaide in Apeldoorn.

Volgens het Algemeen Dagblad werden drie zwaargewonden (twee vrouwen en een man) afgevoerd naar ziekenhuizen in Utrecht en Zwolle. Uiteindelijk verloor de groep één van haar leden, Wilfrido Plantijn (71).

Ook op de Antillen & Aruba – waar Koninginnedag traditioneel ook uitbundig wordt gevierd – is geschokt gereageerd op de aanslag op de Koninklijke familie, waarbij tot nu toe 13 gewonden en 6 dodelijke slachtoffers vielen, waaronder de verdachte Karst T. uit Huissen.

Meer: ‘Ik riep: Frido, Frido. Hij antwoordde niet’ (Algemeen Dagblad)

Related Posts

One Response

  1. Alwin
    May 2, 2009

Add Comment