Herdenking voor omgekomen lid Antilliaanse groep

plantijnNaar schatting honderdvijftig belangstellenden zijn vandaag (zondagmiddag) in Amsterdam bijeengekomen om de Antilliaan Wilfrido Plantijn te herdenken. De man, die lid was van de Almeerse folkloristische, Antilliaanse dansgroep Expreshon Kultural, kwam donderdag om het leven bij de aanslag op de koninklijke familie in Apeldoorn.

Plantijn zou op Koninginnedag optreden met de dansgroep. Hij werd langs de route aangereden door de auto met daarin de inmiddels overleden Karst T. uit het Gelderse Huissen, die een aanslag op de koninklijke familie probeerde te plegen. De aanslag heeft zeven dodelijke slachtoffers geëist, waaronder de dader. Meer dan twintig mensen raakten gewond.

De herdenking vond plaats in de Martelaren van Gorkum kerk in Amsterdam Oost, die onderdak biedt aan de Antilliaans-Arubaanse kerkgemeenschap Santa Ana. Plantijn, inwoner van Almere, was vrijwilliger bij de kerk. De aanwezigen hielden een moment stilte in acht om Plantijn te herdenken. Ook zongen ze liederen.

Related Posts

2 Comments

  1. derya ali ras en arelio
    May 4, 2009
  2. Francis
    July 3, 2009

Add Comment