‘Tweede Madurodam in Amsterdam’

maduro1In het Amsterdamse stadsdeel Zuidoost moet een tweede Madurodam komen. Dat zei Roy Ristie van het 5 Mei Comité Zuidoost dinsdag tijdens een 5 meiviering in de hoofdstad. De organisatie gaat zich daarvoor inzetten. Met een tweede Madurodam wil het comité George Maduro, de verzetsheld van Antilliaanse afkomst, ook in Amsterdam-Zuidoost eren.

Tegelijkertijd moet de grote Antilliaanse gemeenschap in het stadsdeel daardoor een sterkere band krijgen met Nederland. Madurodam is vernoemd naar Maduro. Hij werd in 1916 geboren op Curaçao, maar vertrok naar Nederland om rechten te studeren. Als officier in het Nederlandse leger onderscheidde hij zich in 1940 tijdens de Slag om de Residentie. Later zat hij in het verzet. Maduro overleed in 1945 in concentratiekamp Dachau.

Related Posts

Add Comment