Gespreksavonden met Antilliaanse Rotterdammers

“Hoe geven we Antillianen in Rotterdam hun trots terug?” Deze vraag staat centraal in de vijf gespreksavonden die de gemeente Rotterdam in juni organiseert. Ooit waren Antillianen binnen de immigrantengemeenschap de geslaagde groep, met een goede positie, baan en opleiding. Maar wat is er in twintig jaar veranderd? Helaas is er een kleine groep Antilliaanse jongeren die zorg draagt voor een groot deel van de onveiligheid in Rotterdam. Maar dat niet alleen. Naast criminaliteit zijn hoge werkloosheid, gezinsproblemen en schooluitval de voornaamste problemen die Antillianen treffen. De gemeente Rotterdam wil hier verandering in brengen.

Hoe krijgen Antilliaanse Rotterdammers hun trots terug? Volgens de gemeente Rotterdam kunnen de antwoorden alleen door de Antilliaanse gemeenschap zelf gegeven worden. Op de vijf gesprekavonden zal de gemeente zelf vooral als luisterend oor optreden en zullen Antilliaanse Rotterdammers met elkaar in gesprek gaan. Over persoonlijke ontwikkeling, de Antilliaanse identiteit, de oorzaken van de problemen. Hoe komt het dat een grote groep tussen wal en schip raakt? En nog belangrijker: welke oplossingen zijn er? Hoe kunnen we dat veranderen?

Heb je een Antilliaanse achtergrond, woon je in Rotterdam en heb je interesse om jou mening te geven? Stuur dan even een mailtje naar info@transcity.com en je ontvangt alle informatie!!

Related Posts

One Response

  1. Bruna Kwidama
    May 25, 2009

Add Comment