18 jaar cel geëist wegens moord op agente

justitia1Het Openbaar Ministerie (OM) heeft achttien jaar cel en tbs met dwangverpleging geeïst tegen Franklin F., die ervan wordt verdacht in juli vorig jaar hoofdagente Gabrielle Cevat te hebben doodgeschoten. Het OM maakte de eis dinsdag bekend. De officier van justitie Karin Gerritsen achtte bewezen dat Franklin F. wist dat Gabrielle Cevat een politieagente was toen hij haar doodschoot. Daar staat volgens het OM een dubbele straf op.

De 49-jarige Arubaan F. stapte op 9 juli 2008 uit zijn auto op de Piet de Winterlaan in Amstelveen met een wapen in zijn hand. Hij was van plan op de deur van de woning van zijn ex-vriendin te schieten, zoals hij even daarvoor ook bij haar ouders had gedaan. Toen Cevat op dat moment op hem afstapte om hem aan te spreken op zijn rijgedrag – hij reed namelijk slingerend over de weg – schoot hij haar vrijwel direct neer. De verdachte zei dat hij niet kon zien of het om een man of een vrouw ging en dat hij geen woord met Cevat heeft gewisseld.

Related Posts

Add Comment