Marronexpositie geopend op Curaçao

marronsOp Curaçao is in het Nationaal Archeologisch Antropologisch Museum (NAAM) een expositie geopend over het slavernijverleden van Suriname. De focus ligt op brieven van Marrons, slaven die waren gevlucht en bekeerd waren door de Hernhutters. De expositie was eerder te zien in Suriname, Nederland en Aruba en is van het NiNsee, het instituut dat zich in Nederland bezighoudt met het slavernijverleden. Dat meldt Radio Nederland Wereldomroep.

Minister Omayra Leeflang van Onderwijs en Cultuur vindt de tentoonstelling belangrijk omdat het een leerzame geschiedenis is. “Onderwijs en geloof zijn de elementen van bevrijding. Dat gebeurt niet fysiek, maar innerlijk.” De Marrons zijn daarom een bron van inspiratie, aldus de minister.

Related Posts

Add Comment