Mexicaanse griep bereikt Antillen

griepHet eerste geval van Mexicaanse griep op de Antillen is ontdekt. Een Amerikaanse vrouw die op Sint Maarten studeert is besmet met het virus. Dat werd dinsdagmiddag (lokale tijd) bekend gemaakt door de Curaçaose epidemioloog Gerstenbluth. Gerstenbluth maakte ook bekend dat drie bemanningsleden op een cruiseschip, dat afgelopen zaterdag Curaçao aandeed, besmet zijn met het H1N1-virus.

Het schip was voordat de uitslag van het onderzoek bekend was al verder gevaren. Volgens de Curaçaose gedeputeerde Humphrey Davelaar (Volksgezondheid) hebben andere Caribische eilanden aanmering van het cruiseschip inmiddels geweigerd. De Spaanse eigenaar van het cruiseschip Ocean Dream riep zaterdag pas twee uur voor vertrek vanuit Curaçao de hulp in van artsen op Curaçao. In totaal werden vijf mensen onderzocht, drie daarvan blijken besmet te zijn.

Related Posts

Add Comment