Mexicaanse griep op Curaçao

griep2Curaçao heeft de wereldwijde epidemie van de influenzavirus type A met subtype H1N1 (AH1N1) niet langer kunnen ontlopen, meldt dagblad Amigoe. Deze week werd bekend dat een lokale volleyballer die recent aan een toernooi in Trinidad heeft meegedaan en een op het eiland vertoevende toerist positief zijn getest voor de ‘Mexicaanse griep’.

Beide patiënten werden al geïsoleerd gehouden en behandeld voor griep terwijl hun bloedmonsters samen met die van vijf andere verdachte gevallen voor specifiek onderzoek waren opgestuurd naar de Erasmus Universiteit Rotterdam. Beide mannen zullen nu verder worden behandeld schrijft de krant.

De besmetting van de volleyballer die terugkwam van een toernooi in Trinidad staat niet op zich. Ook 11 leden van het Nationale volleybal team van Suriname raakten besmet tijdens het toernooi.

Related Posts

Add Comment