‘Erkenning homohuwelijk niet verplicht’

justitia11Het Antilliaanse Bureau Ziektekostenvoorzieningen hoeft de echtgenote van een vrouwelijke ambtenaar op Curaçao niet als medeverzekerd gezinslid in te schrijven. Dat heeft het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van de Nederlandse Antillen en Aruba afgelopen week bepaald, meldt het ANP.

Volgens het hof is er geen verplichting voor de Nederlandse Antillen om het huwelijk van de verzekerde en de partner gelijk te stellen met dat tussen een man en een vrouw. Vorig jaar stelden rechters de vrouw nog in het gelijk.

De Antilliaanse minister Omayra Leeflang (Volksgezondheid en Onderwijs) is blij met de uitspraak van het hof. ,,Nederland heeft een wet aangenomen. Wij niet.” Het zou volgens haar een inbreuk in de autonomie van de Antillen zijn als het hof had bepaald dat de Nederlandse wet boven de Antilliaanse wet geldt.

Related Posts

Add Comment