Taalunie presenteert spelling in Antillen

taalIn Willemstad verspreidt het ministerie van Onderwijs en Cultuur vanaf deze week een brochure over de officiële Nederlandse spelling. Die is sinds eind vorig jaar verplicht voor de overheid en het onderwijs in de Nederlandse Antillen. Tegelijk is het ‘Gouden Boekje’, een officiële woordenlijst van het Papiamentu, gepresenteerd. Daarmee hebben de belangrijkste officiële talen nu ook een vastgelegde spelling.

Voor het Nederlands is dat de spelling van de Nederlandse Taalunie, die in 2005 werd herzien. Volgens minister Omayra V.E. Leeflang komt de invoering van de officiële Nederlandse spelling de eenheid tussen de Nederlandssprekende landen in de wereld ten goede. Intussen is de Nederlandse Taalunie ook begonnen met in Paramaribo, de hoofdstad van Suriname, voorlichting te geven over de Nederlandse spelling. Ook daar is een brochure gepresenteerd, aangepast aan de behoeften van het land.

De Nederlandse Taalunie is een beleidsorganisatie waarin Nederland,Vlaanderen en Suriname samenwerken op het gebied van de Nederlandse taal en letteren en het onderwijs in en van het Nederlands. De Taalunie ziet het als haar opdracht om ervoor te zorgen dat alle Nederlandssprekenden hun taal op een doeltreffende manier kunnen gebruiken.

Related Posts

Add Comment