Staatssecretaris opent Koninkrijksspelen

k-spelenDe Nederlandse staatssecretaris Jet Bussemaker bezoekt van 25 juli tot en met 31 juli 2009 de Koninkrijksspelen op Aruba. Aansluitend brengt ze tot 4 augustus 2009 een bezoek aan Suriname. Op Aruba werden zaterdag 25 juli de Koninkrijksspelen 2009 officieel geopend. Na de opening vindt meteen de eerste voetbalwedstrijd plaats tussen Nederland en de Antillen.

De deelname aan de Koninkrijksspelen is bedoeld voor de jeugd van het Koninkrijk der Nederlanden (van 12 – 17 jaar). Een week lang met elkaar optrekken en tegen elkaar uitkomen op het sportveld kan het wederzijds begrip tussen de Antilliaanse, Arubaanse en Nederlandse jeugd bevorderen en ontwikkelen.

De Koninkrijksspelen werden in 1965 voor het eerst gehouden. Het sportevenement werd van 1965 tot en met 1975 jaarlijks gehouden met deelname van de Nederlandse Antillen, Suriname en Nederland. Vanaf 1995 vinden de Koninkrijksspelen weer om de 2 jaar plaats, nu tussen Aruba, de Antillen en Nederland.

Related Posts

Add Comment