GGD A’dam werkt samen met Curaçao

raffinaderijDe GGD Amsterdam heeft een samenwerkings overeenkomst gesloten met Curaçao. Dat staat dinsdag te lezen op de website van de gezondheidsdienst. In de overeenkomst is afgesproken dat de afdeling Luchtkwaliteit van de GGD een luchtmeetstation gaat bouwen op het Antilliaanse eiland meldt Het Parool. Dit is nodig omdat de oude olieraffinaderij ISLA op Curaçao voor veel vervuiling zorgt.

Volgens de GGD sluiten zelfs scholen hun deuren en moeten mensen worden geëvacueerd als het windstil is. De vervuiling neemt dan zeer ernstige vormen aan. De hoofdstedelijke gezondheidsdienst zal naast de bouw van het luchtmeetstation twee jaar lang helpen met het beheer ervan. Verder draagt de Decentrale Milieudienst Rijnmond (DCMR) bij aan het milieuvriendelijker maken van de olieraffinaderij, aldus de GGD.

Related Posts

Add Comment