A’damse wethouder bezoekt Curaçao

freekZaterdag tot en met woensdag brengt de Amsterdamse wethouder Freek Ossel (Diversiteit) een werkbezoek aan Curaçao. Curaçao en Amsterdam werken nu twee jaar samen. Het bestuurscollege van Curaçao wilde met de wethouder de samenwerking evalueren en bekijken hoe die uitgediept kan worden.

Dat meldt de Amsterdamse zender AT5 vandaag. Naast gesprekken met de Gezaghebber Lizanne Dindial, minister-president Emily De Jongh-Elhage van de Nederlandse Antillen en verschillende Gedeputeerden bezoekt Ossel verschillende projecten. Het gaat om archeologie, gezondheidszorg, integriteitsbeleid en meting van luchtkwaliteit.

Zondag bewandelt wethouder Ossel een deel van de ‘Ruta Tula’en bezoekt hij het museum dat gewijd is aan Tula. Tula was de leider van de grote slavenopstand op Curacao in 1795.

Related Posts

Add Comment