Folder valt slecht bij Antilliaanse Rotterdammers

hangen1Een in Rotterdam verspreide folder over veiligheid is slecht gevallen bij de daar wonende Antillianen. Het Overlegorgaan Caribische Nederlanders wil over de folder een gesprek met burgemeester Ahmed Aboutaleb schrijft De Telegraaf. Volgens voorzitter Glenn Helberg van het overlegorgaan wordt in de folder „een stigmatiserend beeld” geschetst van Antillianen. „Dat kan leiden tot discriminatie”, zei hij woensdag.

In de folder „Tarwewijk veilig”, die de gemeente Rotterdam deze zomer huis-aan-huis heeft verspreid, wordt uitgelegd hoe de veiligheid in deze probleemwijk kan worden verbeterd. „Volwassen Antilliaanse man”, is een hoofdstukje uit de folder, schampert Helberg. Daarin staat te lezen dat Antilliaanse mannen overlast voor de buurt veroorzaken en ook vaak met drugsoverlast te maken hebben.

Lees verder in De telegraaf.

Related Posts

Add Comment