Bonaire heeft eerste eigen rechter

justitia2Bonaire heeft sinds vrijdag voor het eerst in haar geschiedenis een eigen rechter. Frans Veenhof werd op Bonaire geïnstalleerd als nieuw lid van het Gemeenschappelijk Hof van de Nederlandse Antillen en Aruba meldt De Telegraaf. Tot voor kort vloog wekelijks een rechter van Curaçao of Aruba naar Bonaire om recht te kunnen spreken.

Veenhof (1949) was tussen 1992 en 1995 ook al rechter van het Hof, maar toen werkte hij vanuit Curaçao. Voor die tijd werkte hij als rechter in Alkmaar. De afgelopen jaren sprak Veenhof recht in Haarlem.

Veenhof is benoemd voor een periode van maximaal 1,5 jaar. Vanwege de kleinschaligheid van het eiland (14.000 inwoners), het gebrek aan contact met andere rechters en de afwezigheid van onder meer een goede bibliotheek is de periode bewust kort gehouden schrijft de krant.

Related Posts

Add Comment