Overleg Justitie om ‘racistische wet’

hirsch-ballin-ernst-150x150Ernst Hirsch Ballin, minister van Justitie, heeft maandag op Curaçao laten weten open te staan voor nadere gesprekken over de in Antilliaanse en Arubaanse ogen gewraakte passages van de nieuwe Wet Personenverkeer. Antillianen en Arubanen zijn boos om bepalingen in de wet waarmee ‘tweederangsburgers’ in het Koninkrijk worden gecreëerd.

Gisteren hebben in Willemstad minister-president De Jongh-Elhage van de Nederlandse Antillen en minister Hirsch Ballin van Justitie met elkaar gesproken over het voorstel voor een Rijkswet personenverkeer. Minister Hirsch Ballin heeft dit voorstel van rijkswet toegelicht. Hij wil bestaande belemmeringen wegnemen voor Nederlanders van Europees-Nederlandse, Antilliaanse en Arubaanse komaf om binnen het Koninkrijk vrij te reizen.

Related Posts

Add Comment