Antilliaanse ouders geven zoons wapens

pistool1De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft een beroep gedaan op Antilliaanse ouders om hun kinderen aan te sporen steek- en vuurwapens in te leveren. Hij hoopt dat zo het hoge criminaliteitscijfer onder Antilliaanse jongen omlaag gaat. Het ging om een ,,keihard beroep op het zelfreinigend vermogen van de Antilliaanse gemeenschap in de Maasstad”, aldus een woordvoerder van de burgemeester woensdag.

Het is in de Antilliaanse gemeenschap in Rotterdam niet ongebruikelijk dat ouders wapenbezit van hun zoons vergoelijken. Ook komt het voor dat ze wapens geven zodat de jongens zich veiliger voelen op staat.
Dat bleek in een serie gesprekken die burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam heeft gevoerd met de Antilliaanse gemeenschap in zijn stad, aldus de woordvoerder in het Algemeen Dagblad.

Related Posts

Add Comment