Lancering website nationaalmonumentcuracao.com

lancering-siteOp 20 april 2010 is het 68 jaar geleden dat vijftien Chinese stakers werden doodgeschoten op Curaçao, omdat ze staakten voor menswaardiger arbeidsomstandigheden en meer beveiliging in oorlogstijd. Ter nagedachtenis aan deze gebeurtenis, maar ook ter informatie over deze en andere zaken van grote cultuur-historische waarde, lanceert de SEOC de website www.nationaalmonumentcuracao.com.

De afgelopen 10 jaar is er veel gedaan om bijna verloren gegaan cultuur-historisch erfgoed van Curaçao in ere te herstellen. De Stichting Eerherstel Oorlogsslachtoffers Curaçao (SEOC) maakt zich sinds 2003 hard voor het opknappen en beheren van het voormalige kerkhof voor heidenen: Kolebra Bèrdè. De SEOC doet dit onder voorzitterschap van arts-onderzoeker Nizaar Makdoembaks, die zich op persoonlijke titel bekommert om het eerherstel van de Surinaamse vakbondsman Louis Doedel. Te beginnen met het plaatsen van een standbeeld daar waar Doedel zijn strijd begon: Willemstad, Curaçao.

Iedere gebeurtenis die betrekking heeft op één van beide monumenten wordt eerst aangekondigd, om vervolgens te worden toegevoegd aan het chronologie menu op de website. Zo kunt u zich op de hoogte stellen van de complete geschiedenis.

Related Posts

Add Comment