RKK Radio over veranderingen op Antillen

rkkIn Kruispunt Radio (zondag 23 mei, 20.30 uur, Radio 1) aandacht voor grote veranderingen op de Nederlandse Antillen. Na 10 oktober zullen de Antillen als begrip volledig verdwenen zijn: in de nieuwe staatsrechtelijke structuur zullen Curaçao en St. Maarten ‘landen’ worden binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Gerard Klaasen inventariseert op Curaçao, Bonaire én St. Eustatius de ontwikkelingen en spreekt onder meer met katholieke betrokkenen op de eila anden. En: schrijver Frank Martinus Arion geeft zijn mening.

In Andersdenkenden (zondag 23 mei, 23.00 uur, Radio 5) spreekt Gerard Klaasen met één van de bekendste Antilliaanse schrijvers: Frank Martinus Arion. Arion schreef verschillende bijzondere boeken in het Nederlands, waaronder de roman ’Dubbelspel’ (1973). Hij geldt nog steeds als een belangrijke schrijver van de Antillen. Gerard Klaasen spreekt met hem over de staatkundige veranderingen die de eilandengroep te wachten staat.

Related Posts

Add Comment