‘Criminele Antillianen terugsturen’

criminalEen Kamermeerderheid van CDA, VVD en PVV wil veroordeelde criminele Antilianen uitzetten. De partijen pleiten daarvoor in een reactie op het jongste schietincident waarbij Antillianen betrokken waren dit weekend. CDA, VVD en PVV willen bovendien dat criminele Antillianen de toegang tot Nederland voor tien jaar wordt ontzegd.

Verder vinden ze dat de migranten alleen nog welkom zijn in ons land als ze uitzicht hebben op een vaste baan dan wel een opleiding gaan volgen. VVD, PVV en CDA willen de problematiek aan de orde stellen zodra er een nieuw kabinet is, aldus het AD maandag.Eerder keurde de Raad van State een dergelijk voorstel af.

Dit weekeinde overleed een 23-jarige Rotterdammer bij een schietpartij na een Antilliaanse feest in Zoetermeer. Het was de derde schietpartij in korte tijd waarin Antillianen een aandeel hadden.

Het terugsturen van criminelen is al jarenlang punt van discussie tussen Nederland en de Antillen. Deze liep telkens op niets uit omdat de eilandengroep er niet voor voelt.

Related Posts

5 Comments

 1. Discrasiado
  September 7, 2010
 2. Jennifer
  September 12, 2010
 3. Marcelina
  September 13, 2010
 4. SIKOPAT
  September 14, 2010
 5. mimi
  January 16, 2012

Add Comment