Antillianen willen andere aanpak geweld

zuidoost1De Antilliaanse gemeenschap in Nederland wil een andere aanpak van Antilliaanse jongeren. Er komt een manifestatie tegen vuurwapengeweld onder jongeren. ‘We zijn er zo moe van’, zegt Raymond Labad, voorzitter van het Platform van de Antilliaans-Arubaanse Beraden (PAAB) tegen De Pers.

De aanpak van jonge, criminele Antillianen moet volgens hem veel beter. ‘We willen niet op de stoel van justitie gaan zitten, maar er is een heel kleine groep Antillianen, ongeveer 3 procent, en die moet gestraft worden’.

Volgens Thompson is het belangrijk om vanuit de maatschappij binding met jongeren te hebben. ‘We hebben weinig verbindfiguren; wij hebben niemand die van de straat komt en die het gemaakt heeft.’ Hij pleit ervoor het Antilliaanse familienetwerk te mobiliseren.

Lees verder op DePers.nl.

Related Posts

Add Comment