Minder verdachte Antillianen

gevangenis43Steeds minder Rotterdammers van Antilliaanse komaf worden verdacht van een misdrijf. Uit de meest recente cijfers, die burgemeester Ahmed Aboutaleb donderdag aan de gemeenteraad stuurt, blijkt wel dat Antillianen nog altijd vaker betrokken zijn bij een misdrijf dan andere bevolkingsgroepen. Dat blijkt uit de Monitor Antilliaanse en Marokkaanse Rotterdammers 2010.

Het aantal Antillianen dat wordt verdacht van een misdrijf, daalde van 8,8 procent in 2008 tot 7,2 procent in 2009. In 2004 werd nog een op de tien Antillianen verdacht van een misdrijf. Het gemiddelde onder alle Rotterdammers bedraagt circa 2 procent. Het onderzoek laat ook zien dat bijna een derde van de Antillianen die in de havenstad wonen, tussen 2000 en 2009 wel eens in aanraking is geweest met de politie op verdenking van een misdrijf.

Het onderzoek, uitgevoerd door de Erasmus Universiteit, schetst een beeld van de maatschappelijke positie van Antillianen.

Related Posts

Add Comment