Herstellen diplomatieke banden met Venezuela

chavez1Na de ontmanteling van de Nederlandse Antillen op 10 oktober 2010 heeft het herstellen van de diplomatieke banden van Curaçao met het nabijgelegen Venezuela prioriteit. Dat zegt Gerrit Schotte, die is voorgedragen als premier van het eiland. Schotte wil bekijken of het mogelijk is dat de Venezolaanse raffinaderij op het eiland haar taken kan uitbreiden.

De diplomatieke banden met het Venezuela van Hugo Chavez zijn de afgelopen jaren volgens Schotte enigszins bekoeld geraakt. Maar omdat Curaçao van oudsher nauwe culturele en handelsbetrekkingen met Venezuela heeft, dat op een steenworp afstand van het eiland ligt, vindt Schotte het van groot belang om de banden weer aan te halen.

Related Posts

One Response

  1. su
    November 14, 2010

Add Comment