Nederlandse Antillen vandaag opgeheven

opgehevenDe Nederlandse Antillen houden vandaag (10-10-’10) op te bestaan. Curaçao, Bonaire, Sint-Maarten, Sint-Eustatius en Saba, maakten tot gisteren gezamenlijk, met Nederland en Aruba, deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden. Dat is veranderd. Curaçao en Sint-Maarten zijn zelfstandig landen binnen het koninkrijk, zoals Aruba dat al sinds 1986 is. Bonaire, Sint-Eustatius en Saba worden bijzondere gemeenten.

Dit gebeurt allemaal om middernacht Curaçaose tijd (6 uur ‘s ochtends in Nederland).

Zaterdagochtend vergaderde het Antilliaanse parlement, de Staten, voor de laatste keer. Prins Willem-Alexander en prinses Máxima waren daarbij aanwezig. Zij wonen zaterdagavond ook de officiële ceremonie bij, waarbij om middernacht de Antilliaanse vlag voor het laatst wordt gestreken.

Related Posts

Add Comment