Chaos op Curaçao na tropische storm

wateroverlastTot nu toe heeft de tropische storm Tomas op Curaçao aan twee mensen het leven gekost. Een reddingswerker is overleden tijdens een evacuatie en een ouder persoon is overleden aan een hartaanval. Volgens ingewijden zijn veel mensen op strooptocht gegaan en worden winkels geplunderd die onder water staan.

De Nederlandse marine is om hulp gevraagd. In eerste instantie om zogenaamde zachte, maar later ook om harde bijstand te leveren. Zij helpen bij evacuaties, maar ook om orde te houden.

Het eiland kampt na vannacht met nog meer wateroverlast. Op sommige plekken viel er net zoveel regen als normaal in een heel jaar. Huizen staan blank, beerputten zijn overgelopen, meubels drijven weg in de tuin en wegen zijn onbegaanbaar.

Alle scholen op Curaçao blijven vandaag, voor de tweede dag, gesloten. Dit heeft de minister-president, Gerrit Schotte gisteren bekendgemaakt.

Related Posts

Add Comment