FARC wilde bankier op Aruba of Curaçao ontvoeren

farcDe Colombiaanse guerrillabeweging FARC had uitgewerkte plannen voor de ontvoering van een bankeigenaar op Aruba of Curaçao. Dat blijkt volgens de Colombiaanse autoriteiten uit gegevens die afkomstig zijn van een computer van FARC-leider Mono Jojoy. Mono Jojoy kwam in september om het leven bij een aanval van het Colombiaanse leger op zijn kamp.

Het is onduidelijk op wie de FARC het op de Antillen gemunt had. In een e-mail uit augustus 2003 wordt gesproken over de ontvoering van ‘een eigenaar van een bank’. Het plan was om de bankier te kidnappen in Maracaibo, Venezuela. De FARC bekeek ook mogelijkheden om elders in Latijns-Amerika mensen te ontvoeren. Volgens de Colombiaanse autoriteiten bewijzen de nu vrijgegeven documenten dat de FARC bezig was met een wanhopige, internationale campagne.

Related Posts

Add Comment