Boney M-zanger Bobby Farrell (61) dood

bobby-farrellBobby Farrel, het boegbeeld van de popgroep Boney M. is vanochtend op 61-jarige leeftijd in zijn hotelkamer in Sint Petersburg overleden. De doodsoorzaak is nog onbekend. Farrell, die in Nederland woonde, heeft gisteravond nog opgetreden met zijn band en zou donderdag naar Italië afreizen.

Farrell werd geboren op Aruba als Roberto Alfonso Farrell. Op zijn vijftiende werd hij zeeman, en twee jaar later vestigde hij zich in Noorwegen. Vervolgens verhuisde hij naar Nederland, en daarna naar Duitsland. Hij was daar diskjockey en danser toen producer Frank Farian hem in 1976 vroeg als zanger voor de tweede bezetting van Boney M.

In 2003 gaf Farian toe dat Farrell eigenlijk geen enkele vocale bijdrage had geleverd; Farian had zelf de mannelijke zangpartijen ingezongen en hij had Farrell slechts uitgekozen wegens diens persoonlijkheid en bijzondere dansstijl.

Related Posts

Add Comment