Statenlid Curaçao hekelt controle Schiphol

schipholHelmin Wiels, Statenlid van regeringspartij Pueblo Soberano op Curaçao, vindt het een schande dat hij maandagmiddag op Schiphol aan een intensieve drugscontrole is onderworpen. “Dit is zuiver racisme”, briest Wiels woensdag. Het Statenlid wil nu dat op Curaçao een dergelijke controle wordt ingesteld voor Nederlandse parlementariërs.

Wiels moest naar eigen zeggen maandag bij de douane op Schiphol een aantal vragen beantwoorden, waarna hem werd gevraagd zich te melden bij de zogenoemde 100-procentscontrole. Wiels, die zich als Statenlid had geïdentificeerd, vond dat hij als verdachte werd aangemerkt. Volgens Wiels bestaan er afspraken tussen Nederland en Curaçao, waardoor parlementariërs uit beide landen geen intensieve drugscontroles hoeven te ondergaan.

Lees verder in dagblad Trouw.

Related Posts

Add Comment