Sporters mogen onafhankelijk naar OS

churandy_martinaAntilliaanse sporters kunnen volgend jaar onder de olympische vlag met de status van onafhankelijk atleet deelnemen aan de Olympische Spelen in Londen. Dat heeft het Internationaal Olympisch Comité (IOC) besloten. Het besluit is een gevolg van het opheffen van de Nederlandse Antillen.

Het IOC zal de erkenning van het nationaal olympisch comité van de Nederlandse Antillen (NAOC) in juli intrekken als gevolg van het verdwijnen van de Antillen als afzonderlijk land. De ruimte die Antilliaanse atleten nu door het IOC wordt geboden geldt alleen voor de Spelen van Londen.

Daarna zullen de atleten een keuze moeten maken of zij willen uitkomen voor de NOC’s van Nederland of Aruba. De Antillianen konden al voor Nederland uitkomen. Dat deden bijvoorbeeld de honkballers in het verleden.

Related Posts

Add Comment