Antilliaanse verzetshelden herdacht

boy1Antilliaanse jongeren leggen woensdag bij de herdenking op de Waalsdorpervlakte een krans neer voor verzetshelden van de voormalige Antillen. Vele Antillianen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Nederland verbleven, namen ook deel aan het verzet. Dat meldt RTV Rijnmond op haar website.

De Arubaanse Boy Ecury (FOTO) is onder hen de bekendste. Aan het eind van de oorlog belandde Boy Ecury bij de knokploegen ondermeer in Rotterdam. Ecury deed mee aan sabotage- en liquidatieacties. Na verraad werd er op 6 november 1944 op de Waaldorpervlakte te Den Haag een einde aan zijn leven gemaakt.

Boy Ecury is in 1984 posthuum onderscheiden met het Verzetsherdenkingskruis. Er is een boek over zijn leven verschenen en een speelfilm van de bekende regisseur Frans Weisz.

Related Posts

Add Comment