Internationaal Squash event op Curaçao

squash__1285784272Als Curaçaoënaar, gezondheidswetenschapper (universiteit Maastricht) en oud -squasher van de Curacao Golf en Squash club, wil Cheyenne Lacroes graag iets teruggeven aan zijn eiland (en de Carribean. Vandaar dat hij samen met de wereldkampioen squash Nicol David en andere topsquashers (Colin Ramasra, Trinidad & Tobago en de huidige nummer 3 van Nederland Piedro Sweertman geboren in Vlissingen, roots op Curaçao) dit jaar een squash evenement op Curaçao organiseert.

Het event op 17 en18 juni 2011 in samenwerking met de squash commitee’s van Curaçao & Aruba, bestaat uit squashclinics/ workshops, exhibition matches & een mini-toernooi, waar verschillende eilanden (o.a Trinidad & Tobago en Aruba) bij betrokken zullen zijn. Door de toenemende status van de sport en de betrokkenheid van veel interessante personen zal dit een enorme PR voor Curaçao en een boost voor de sport en (de gezondheid van de) jeugd betekenen.

In aanvulling tot het stimuleren van gezond gedrag en potentieel squash talent op de eilanden en de promotie van squash als sport op Aruba & Curaçao, is het ook de bedoeling om door middel van dit evenement squash op de Olymische spelen van 2016 te krijgen. Tenslotte is het ook de bedoeling om beursalen al in contact met de sport te laten komen aangezien ze hierdoor in Nederland ook makkelijker de squashbaan op stappen, door sporten gezond blijven en netwerken kunnen opbouwen.

Related Posts

Add Comment