‘Directeur Centrale bank van Curaçao moet opstappen’

emsley-trompDe Curaçaose coalitiepartij MAN vindt dat directeur Emsley Tromp van de Centrale bank van Curaçao en Sint Maarten(foto) de eer aan zichzelf moet houden en moet opstappen. Tromp kwam woensdag in opspraak omdat hij volgens uitgelekte documenten een dubieuze lening heeft afgesloten. Hij heeft op zijn beurt drie ministers van corruptie beschuldigd meldt Nu.NL.

Deze controverse brengt het land schade toe, zo stelt de MAN zondag. Alle partijen, zowel van de coalitie als de oppositie, hebben inmiddels een ”onafhankelijk en snel uitgevoerd” onderzoek geëist naar de beschuldigingen van beide partijen. Volgens MAN is het daarom beter als Tromp alvast zijn ontslag neemt. De Vereniging Bedrijfsleven Curaçao, het overkoepelend orgaan van alle ondernemers, waarschuwt voor een financiële crisis als niet snel duidelijkheid komt over de beschuldigingen.

Related Posts

Add Comment