Uitwisseling informatie via nieuwe media

uitwisselingAfgelopen week zijn de workshops ‘Mediawijs met Movietrader’ van de senior mediacoach Yvonne Willemsen in het Medialab Curaçao gestart. Als specialist ‘nieuwe media en educatie’ en eindredacteur educatie van de Nederlandse NTR is zij uitgenodigd deze workshop te komen geven. Ondertussen heeft zij speciaal voor dit project ook enthousiaste Nederlandse schoolkinderen betrokken. Van Amsterdam tot Boxmeer en van Hulst tot Enschede zijn er 500 kinderen uit groep 7 en 8 die meedoen. Zij zullen contact maken met de Antilliaanse leeftijdsgenoten via nieuwe media. Ze wisselen allerlei informatie uit, via de filmquiz Movietrader, en leren zo op een leuke en eigentijdse manier over elkaar, hun landen en culturen!

Movietrader
Met Movietrader maak je een eigen interactieve Youtube quiz! Negen filmpjes worden samengebracht in een digitale spaarkaart, een Movietrader, er worden vragen aan toegevoegd en een puntenscore aangemaakt. Dan kan de quiz worden gespeeld, voor punten! Daarna kan je de quiz rondsturen via social media zoals Facebook en Twitter. De filmpjes worden door de leerlingen zelf gezocht op digitale beeldbanken zoals Youtube. Zie voor meer informatie www.movietrader.nl

Uitwisseling
Op Curaçao zoeken de leerlingen naar filmpjes met typisch Curaçaose activiteiten zoals de typische muziek de Seú, de Eerste Heilige Communie, Carnaval of onderwerpen zoals de kleine lemen kunukuhuisjes. Een volle spaarkaart met quizfilmpjes (een Movietrader) wordt vervolgens gedeeld via een gemeenschappelijke Facebook pagina en Twitter met leerlingen in Nederland.

Op hun beurt maken de Nederlandse leerlingen ook spaarkaarten voor de Curaçaose leerlingen over typisch Nederlandse onderwerpen. De Elfstedentocht, typisch Nederlands eten of hoe woon ik in Nederland, kunnen mogelijke onderwerpen zijn. Ook zij plaatsten de Movietrader op Facebook en stellen hem daarmee beschikbaar aan hun Curaçaose leeftijdsgenoten.

Het Medialab Curaçao is een initiatief van Stichting Cultuur Kameleon, Saskia Meijer en Ilse Godtschalk in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Curaçao.

Related Posts

Add Comment