Curaçao lijdt onder hoog aantal inbraken

inbrekersCuraçao heeft te lijden onder een aanhoudende inbraakgolf. Statenlid Jaime Cordoba luidde de noodklok toen hij bekend maakte dat sinds 2008 jaarlijks ongeveer 25.000 aangiften worden gedaan van inbraken in woningen op een bevolking van ongeveer 160.000 inwoners. Cordoba, tot voor kort politiecommissaris, vindt dat aantal ontoelaatbaar hoog. Hij heeft minister van Justitie Elmer Wilsoe gevraagd om maatregelen te nemen schrijft De Telegraaf.

Zelf geeft Cordoba onder meer aan dat mensen beter in de gaten moeten houden wat er in hun buurt gebeurd en dat mensen aangifte moeten doen van mensen die gestolen spullen proberen te verkopen. Volgens het Statenlid zorgt de stroom van inbraken voor angst onder bewoners van Curaçao.

Related Posts

Add Comment