Huiszoekingen bij gokbaas Curaçao

robbieslottery01Op Curaçao en Sint Maarten zijn dinsdag huiszoekingen verricht in de woning en kantoren van één van de grootste gokbazen van de Antilliaanse eilanden. Robbie dos Santos is eigenaar van de op de eilanden alom aanwezige ‘nummerkantoren’ van Robbie’s Lottery.

Hij is de halfbroer van de huidige minister van Financiën George Jamaloodin en vermeend adviseur en financierder van diens politieke partij MKF. Jamaloodin werd onlangs door de directeur van de Centrale Bank van Curaçao, samen met partijgenoten premier Gerrit Schotte en minister van Economische Ontwikkeling Nasser El Hakim, beschuldigd van corruptie.

Mede naar aanleiding hiervan beloofde minister Donner van Koninkrijksrelaties een onderzoek, dat zich ook toespitst op vermeend corrupt gedrag van de bankdirecteur.

De huiszoekingen van dinsdag vonden plaats door het Openbaar Ministerie in het kader van een lopend strafrechtelijk onderzoek naar fiscale fraude, valsheid in geschrift en het witwassen van geld. Daarbij zijn vijf adressen op Curaçao en drie op Sint Maarten onderzocht. Niemand is aangehouden.

Related Posts

One Response

  1. Angela
    August 8, 2011

Add Comment