22 jaar geëist tegen schutter Rio aan de Rijn

justitia3Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag in Arnhem 22 jaar cel geëist tegen de 30-jarige Jason Z. uit Duiven wegens moord en twee pogingen daartoe. Z. beschoot een oude vijand uit Curaçao met zeven kogels tijdens het drukbezochte feest Rio aan de Rijn in Arnhem op 21 augustus 2010. Twee omstanders werden door kogels geraakt.

De moord op het 48-jarige slachtoffer uit Den Haag was een vergelding voor een schietpartij op Curaçao in 2004, waarbij Z. zelf vijf keer werd geraakt. Voor die schietpartij is nooit iemand vervolgd.

Tijdens de schietpartij in Arnhem waren 200 tot 300 mensen op de Markt. Volgens het OM wist Z. dat zijn oude vijand er zou zijn en plande hij de moord. De verdachte zegt dat hij een wapen bij zich had omdat hij continu in angst leefde. Hij werd plotseling met de Hagenaar geconfronteerd en schoot net zo plotseling.

Zijn advocaat heeft ontslag van rechtsvervolging gevraagd wegens psychische overmacht: de voortdurende angst die de vete veroorzaakte.

Related Posts

Add Comment