Slavenopstand Curaçao herdacht

tula2De Muiderkerk zat woensdagavond vol tijdens de herdenking van de grote slavenopstand op Curaçao. Die brak uit in 1795. Het programma zat volgens AT5 vol toespraken, zang en muziek en werd verzorgd door het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis. 216 jaar geleden brak op de plantage Knip op Curaçao een slavenopstand uit tegen de Nederlandse bezetters.

De opstand werd aangevoerd door Tula. Het thema van de herdenking was: “Tula, een voorbeeld voor hedendaagse mannen?” In de Muiderkerk werd de nadruk gelegd op de problemen waar hedendaagse Caribische mannen mee kampen en of die verbonden zouden zijn met het slavernijverleden. De herdenking trok zo’n 300 mensen. Voor deze gelegenheid kwam ook een boek uit over de slaaf Tula die de opstand leidde.

Bekijk het filmpje van AT5:

Related Posts

Add Comment