ING beperkt pinbedrag jongeren

pinVanaf 1 september kunnen jongeren tot 18 jaar bij de ING Bank nog maar maximaal 250 euro per dag pinnen. Tot nu toe konden jongeren nog tot duizend euro per dag uit de muur halen. Reden daarvoor is dat ze zich steeds vaker laten gebruiken als ‘geldezels’. In Nederland zouden zo’n vijfduizend ‘geldezels’ rondlopen waaronder veel Antilliaanse en Surinaamse meisjes van 12 tot 18 jaar oud , schrijft de Volkskrant.

Tegen geringe vergoeding geven jongeren hun bankpas af aan criminelen die geld op de rekening zetten. Die dient dan als een soort doorgeefluik, want de criminelen halen de bedragen er ook snel weer af. Zodoende komt de politie later dan niet bij de echte daders.

Wanneer zij hun pas uitlenen, kunnen zij worden aangeklaagd voor medeplichtigheid aan fraude en diefstal. Ook mogen ze dan acht jaar geen bankrekening bezitten. Jongeren die toch meer geld nodig hebben, kunnen zich melden bij een van de ING-kantoren. Bankrekeninghouders zijn op de hoogte gebracht. De maatregel gaat in vanaf 1 september

Related Posts

Add Comment