Twintig jaar cel voor schutter Rio aan de Rijn

gevangenis11De rechtbank in Arnhem heeft dinsdag twintig jaar cel opgelegd aan de 30-jarige Jason Z. uit Duiven die vorig jaar tijdens het zomercarnaval Rio aan de Rijn in Arnhem een oude rivaal uit Curaçao vermoordde. Twee omstanders werden daarbij eveneens door kogels geraakt. Volgens de rechtbank is er sprake van moord en twee pogingen tot moord, omdat Z. uit wraak bewust koos voor wat hij deed. De officier van justitie had twee weken geleden 22 jaar cel geëist.

Tijdens de schietpartij op 21 augustus waren 200 tot 300 mensen op de Markt in Arnhem. De moord op het 48-jarige slachtoffer uit Den Haag was een vergelding voor een schietpartij op Curaçao in 2004, waarbij Z. zelf vijf keer werd geraakt. Voor die schietpartij is nooit iemand vervolgd.

Related Posts

Add Comment