Optreden mariniers maakt indruk op minister Hillen

hillen‘Hurricane Exercise’, de jaarlijkse hulpverleningsoefening op de Bovenwindse Eilanden, heeft de mariniers in het gebied flink op de proef gesteld. Defensieminister Hans Hillen zag begin deze week op Sint Maarten hoe mariniers van de 32e Infanteriecompagnie uit Aruba optreden rond een orkaanpassage. De mariniers kregen, samen met de Arubaanse Militie, het brandweer- en vrijwilligerskorps en het Rode Kruis diverse realistische scenario’s voorgeschoteld.

De mariniers werden bijvoorbeeld geconfronteerd met opstandige burgers, onder wie enkele plunderaars. De mariniers pasten riot control-technieken toe, waarbij de-escalerend optreden en de kalmte herstellen de uitgangspunten zijn. Herstelt de rust niet, dan weten de mariniers om de leiders binnen een groep opstandelingen te identificeren en isoleren.

Hulpverlening voor, tijdens en na een orkaanpassage is een van de taken van Defensie in het Caribisch gebied en maakt Hurricane Exercise tot een belangrijke terugkerende oefening

Related Posts

Add Comment