Blije winnaars Movietraderquiz op Curaçao en Nederland

quiz20 verschillende basisscholen uit Nederland en op Curaçao hebben meegedaan aan een uitwisseling via een online quiz Movietrader. Met deze quiz kunnen de leerlingen elkaar een verzameling filmpjes sturen waarin zij vragen voor elkaar hebben verwerkt. De ontvangende partij kan deze filmpjes afspelen en met het beantwoorden van de vragen punten verdienen. En dan wordt het spannend, wie heeft de hoogste score en wordt de winnaar?

Winnaars
Nu zijn de winnaars bekend geworden. Een gedeelde eerste plaats voor een Nederlandse en een Curaçaose school. In Nederland eindigt groep 7/8 van de basisschool Het Kompas in Ter Aar als eerste samen met de Curaçaose groep 7B van de Albert Schweitzerschool op Curaçao. De Antilliaanse kinderen maakten een Movietrader over hun highlights van Curaçao: het Christoffelpark, orkanen en Koninginnedag op Curaçao.

Op hun beurt maakten zij een Movietrader over Nederlandse items zoals Amsterdam, Oranje, Anne Frank en windenergie. Het is opvallend dat de Curaçaose scholen duidelijk beter scoren met de vragen over Nederlandse onderwerpen. Dat komt waarschijnlijk doordat zij op school veel meer leren over Nederland dan de Nederlandse leerlingen over Curaçao. Ook wonen sommige familieleden van de leerlingen op Curaçao in Nederland dus hebben zij er al veel over gehoord. De Movietrader spaarkaart bekijken kan via http://www.movietrader.nl/scholen/scholen-curacao/

Prijsuitreiking
Beide schoolklassen krijgen zij hun prijs, een ‘bloggie’ uitgereikt. In Nederland gebeurde dit door de voorzitter van Stichting Cultuur Kameleon Saskia Meijer. Op Curaçao is de prijs uitgereikt door de jonge Movietrader reporter Biko Zantman aan een leerling van de Albert Schweitzer school. Caribbean Kids News (jeugdjournaal op Curaçao) maakte een item over de voorbereidingen van een Movietrader door de Prins Bernhard School in het Medialab Curaçao. http://www.youtube.com/user/CaribbeanKidsNews#p/c/92B9A4E98DC4BD9C/9/EEhxLk9bdjU

Movietrader
Met Movietrader maak je een eigen interactieve Youtube quiz! Negen filmpjes worden samengebracht in een digitale spaarkaart, een Movietrader, er worden vragen aan toegevoegd en een puntenscore aangemaakt. Dan kan de quiz worden gespeeld, voor punten! Daarna kan je de quiz rondsturen via social media zoals Facebook en Twitter. De filmpjes worden door de leerlingen zelf gezocht op digitale beeldbanken zoals Youtube. Zie voor meer informatie en voorbeelden van spaarkaarten op www.movietrader.nl.

Related Posts

Add Comment