Commissie van wijzen voor Curaçao

paulOp Curaçao moet een commissie van wijzen de integriteit van de ministers gaan onderzoeken. Dat zegt de commissie-Rosenmöller tegen het NOS Journaal. De commissie werd ingesteld, nadat de premier en de bankpresident van Curaçao elkaar hadden beticht van corruptie.

Die commissie van wijzen moet desnoods vanuit het Koninkrijk worden afgedwongen, stelt oud-Kamerlid Rosenmöller. Hij noemt dat een “verregaande en ingrijpende” stap, maar die zou onontkoombaar zijn als Curaçao niet zelf besluit iets te doen aan een onderzoek.
Screening

In een rapport zegt Rosenmöller dat het onwaarschijnlijk is dat alle ministers van de huidige regering zouden zijn benoemd als er vantevoren een screening was gedaan. Die bleef uit, omdat er vorig jaar binnen anderhalve maand een kabinet gevormd moest worden toen Curaçao een zelfstandig land binnen het koninkrijk werd.

De commissie-Rosenmöller roept het kabinet en de bankpresident verder op niet meer rollebollend over straat te gaan.

Related Posts

Add Comment