Kamer wil onderzoek naar lek op Curaçao

rutteDe Tweede Kamer wil dat premier Mark Rutte de Rijksrecherche of de AIVD laat uitzoeken wie notulen van de rijksministerraad van afgelopen dinsdag heeft gelekt. Dergelijke notulen zijn staatsgeheim. Lekken ervan is strafbaar schrijft De Telegraaf.

Media op Curaçao berichtten woensdag dat minister Piet Hein Donner (Koninkrijksrelaties) bereid is in te grijpen op Curaçao en een onderzoek wil eisen naar de integriteit van enkele ministers in het kabinet van premier Gerrit Schotte. Dat zou blijken uit gelekte notulen over de rijksministerraad. De notulen waren een verslag van gevolmachtigd minister van Curaçao Sheldry Osepa aan premier Schotte.

Het initiatief voor het verzoek kwam van SP-Kamerlid Ronald van Raak. Volgens Van Raak heeft het lek een bom gelegd onder de verhoudingen tussen Nederland en Curaçao.Van Raak had een kopie van de notulen, die hij in de Kamer liet zien en in een envelop stopte. Die mag premier Mark Rutte bij hem komen ophalen.

Related Posts

Add Comment