Haarlem huldigt honkbalkampioenen

honkbal1Het Nederlands honkbalteam zal op 11 november in Haarlem worden gehuldigd. Dat liet een woordvoerder van de Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond (KNBSB) dinsdagavond in een persbericht weten. De hoofdstad van Noord-Holland kwam volgens de KNBSB met het beste programma.

De huldiging vindt plaats in het centrum van Haarlem. Het Nederlandse honkbalteam greep op 16 oktober voor het eerst in de geschiedenis de wereldtitel. In de finale werd Cuba met 2-1 verslagen.

Het overgrote deel van het team komt van de voormalige Nederlandse Antillen, waar honkbal een veel grotere sport is dan in Nederland. Aruba en Curaçao bijvoorbeeld hebben een sterkere honkbaltraditie dan Nederland. De laatste jaren spelen deze honkballers vaak mee met het Nederlands honkbalteam bij interlands waardoor een sterker team gevormd kan worden.

Related Posts

Add Comment