Arrestaties na uiten mening: ‘Zwarte Piet is racisme’

zwartepiet1Film- en theatermaker Quinsy Gario uit Amsterdam is gisteren bij de intocht van Sinterklaas in Dordrecht aangehouden, omdat hij een t-shirt droeg met ‘Zwarte Piet is racisme’. Volgens het AD werden nog drie demonstranten aangehouden tijdens de intocht in Dordrecht. Omstanders melden dat de politie ‘onevenredig hard’ ingreep.

Gario is geboren en opgegroeid op de Antillen en woont nu tien jaar in Nederland. Het AD meldt dat hij op rustige toon zou hebben gevraagd: ‘Waarom moet ik weg, wat heb ik gedaan? Ik heb toch het recht van vrije meningsuiting?’ ‘Volgens ooggetuigen werd de demonstrant op de grond geduwd door de politie en begon de agent klappen uit te delen zonder dat de actievoerder zich verzette’, aldus de krant.

Op internet verscheen onderstaand filmpje van het incident:

Ook bij de intocht van Sinterklaas in Amsterdam zijn vandaag vijf demonstranten afgevoerd door de politie. Ze deelden pamfletten uit waarin Zwarte Piet in verband wed gebracht met racisme. Volgens de politie kregen de demonstranten een boete voor opruiing. Lees ook: Verslag van arrestaties intocht Sinterklaas Amsterdam. Meer foto’s hier.

Naar aanleiding van de commotie spraken Glenn Godfried van Radio Mart en Cheryl Vliet van Double7FM met de man in kwestie, Quinsy Gairo.
Zwarte Piet Is Racisme by Double7FM

Related Posts

5 Comments

 1. Mrs Bruja
  November 14, 2011
 2. J. Postema
  November 14, 2011
 3. Aa
  November 26, 2011
 4. Marco Meijer
  May 13, 2012
 5. Marco Meijer
  May 13, 2012

Add Comment