Regering Curaçao: ‘Racistische agent vernederde betogers’

skinVernederend, onacceptabel, racistisch. De regering van Curaçao haalt hard uit naar de politie in Dordrecht, vanwege de arrestatie van vier demonstranten tijdens de intocht van Sinterklaas, afgelopen zaterdag. De gevolmachtigde minister Sheldry Osepa, die in Den Haag zetelt, rept in een verklaring consequent over ‘blanke agenten’ die de aanhoudingen hebben verricht.

De betogers droegen T-shirts met het opschrift ‘Zwarte Piet is racisme’. Een van hen is de Curaçaose dichter Quincy Gario. Op dit YouTube-filmpje is te zien dat hij door agenten tegen de grond wordt gewerkt en afgevoerd.

Osepa zegt dat hij ‘verontrust en met gevoel van boosheid’ naar het filmpje heeft gekeken. “Een skinhead-achtige kaalgeschoren agent, samen met andere collega’s, heeft gemeend de pacifistische Quincy Gario te moeten aanhouden.” Volgens de minister handelde de politie vanuit ‘een diepgewortelde motief dat herleidbaar is tot racisme’. Lees verder in Trouw.

Protest

Related Posts

Add Comment