Regering Curaçao wil onafhankelijkheid

schotte4De regering van Curaçao wil dat het land onafhankelijk wordt. Die boodschap heeft de Curaçaose premier Schotte voor de Koninkrijksconferentie, die vandaag wordt gehouden in Den Haag meldt de NOS. Volgens de omroep zit een groot deel van de bewoners van Curaçao helemaal niet op onafhankelijkheid te wachten.

Zes jaar geleden sprak tweederde van de bevolking zich nog uit tégen onafhankelijkheid en vóór een autonome status binnen het koninkrijk. Die status heeft het eiland sinds 10 oktober 2010, maar bij de start van Curaçao als ‘land binnen het koninkrijk’ kwam ook de oppositie aan de macht. De oppositie heeft een groot visioen: Curaçao als onafhankelijk land. (Bron/Lees verder: NOS)

Related Posts

2 Comments

  1. BOTOX
    December 14, 2011
  2. driej
    December 16, 2011

Add Comment